Демонстративний виклик

8 грудня, 2011

В час, коли заяви європейських політиків й чиновників надихають оптимізмом щодо парафування Угоди про Асоціацію з ЄС, система юридичного обслуговування інтересів української влади (правоохоронною чи судовою її важко назвати) проводить дії, які кидають виклик як європейським політикам так й усім українцям, своєю демонстративною і зухвалою провокаційністю.

Вчорашнє ухвалення суддею Шевченківського райсуду Києва Андрієм Трубніковим, за клопотанням Генпрокуратури, рішення провести виїзне засідання з обрання Юлії Тимошенко запобіжного заходу в приміщенні Лук’янівського СІЗО Києва обурює брутальністю.

Не дарма, на це рішення проводити засідання суду на території режимного об’єкту, миттєво відреагувли колеги пані Тимошенко з ЄНП у резолюції щодо останніх політичних подій в Україні, прийнятій вчора в Марселі в рамках партійного конгресу.

Очевидно, зухвала провокаційність суду, Генрокуратури та СБУ в цьому питанні яскраво засвідчує, що за процесом над пані Тимошенко стоять інтереси набагато вагоміші за особисту неприязнь чи помсту з боку переможців президентських виборів. Це інтереси, які намагаються визначати порядок денний не лише зовнішньополітичних прагнень України, але й поточних завдань у внутрішній українській політиці.